ESHOP-RYCHLE.CZ - vytvořte si vlastní webu nebo eshop snadno a rychle

úterý 18. května 2010

Affiliate marketing a systém eshop-rychle.cz

Aniž by si toho mnozí všimli, tak včera proběhla na fóru informace, která mě osobně udělala obrovskou radost. Protože výrazně se zvedají možnosti nových způsobů získání objednavek.
Nebudu se pouštět do žádných odborných termínů, na to je tady Wiki, takže to popíšu naprosto laicky.

Každý provozovatel eshopu je většinou ochoten dát něco ze svého zisku jako provizi někomu, kdo dohodí  zákazníka. Je to prastarý systém, který prostě funguje. Eshop-rychle.cz včera udělal zasadní průlom k tomu, aby i uživatelé tohoto systému rozběhli tento obchodní model.



Je spousta mladých šikovných studentů, kterí mají programování jako koníček a valná většina z nich hledá způsob jak svoje znalosti zpeněžit. A jednou z cest je pro ně vytvoření partnerského eshopu. Partnerský eshop přejímá od mateřského data a vlastně importuje strukturu a zboží do svého systému. Pokud je přes partneský eshop realizována objednávka, tak mateřský eshop je informován mailem a objednávku vyřídí. S tím, že provozovatel partnerského eshopu dostane vyplacenu provizi za proběhlý obchod. Je to prostě jednoduché. Osobně tento se tento model snažím využívat, ale narazil jsem na problém s feedem, který podstupuji partnerům. Jde o to, že většina partnerských eshopu vzniká na free řešení PrestaShop, které je pro podobné záležitosti dobře vybaveno. Navíc není problém si vyrobit, nebo zakoupit převodník, který feed do PrestaShopu naimportuje zboží. Problém, který nastal bylo, že většina partnetů chce feed pro zbozi.cz, který je vlastně takovým standartem. Ale na druhou stranu zbozi.cz omezuje pořet znaků v popisu výrobku, což pro partnera je problém, neboť popis v jeho eshopu není kompletní. Dnešním dnem je situace vyrešena, v administraci si můžete vygenerovat feed, který se jmenuje odběratelé a ten již není omezen. Tento feed je určen pouze pro partnerské eshopy. No není to paráda? :)

Jako druhá věc, která výrazně ovlivní schopnosti eshopu je provizní systém formou bannerových reklam na stránkách partnerů. Eshop-rychle.cz ho právě spustil a nyní to je ve fázi ověřovacího provozu. I tento blog, který právě čtete je do něho zapojen. O co jde? Na mém blogu jsou zobrazováby reklamní bannery, které odkazují na produkty Bohemiasoftu. Za každý proklik z tohoto blogu dostanu nějaký peníz a v případě objednávky eshopu i provizi.
Podobně se dá propagovat jakýkoliv eshop. Ale problém nastane, protože potřebujete sw řešení, které za Vás bude hlídat prokliky, IP adresy a dokončení objednávek. Osobně to zrovna řeším a jako vhodný sw se mi jevil až do včerejška provizní systém Post Affiliate Pro. Uvažoval jsem nad jeho koupí a následnou integrací do eshopu. Nicméně s drzostí sobě vlastní jsem zkusil cvičně napsat na fórum a zeptat se, zda by provizní systém Bohemiasoftu nešel implementovat do našich eshopů? A za chvilku, přestože již hodina pokročila, byla na světě odpověď, že ano.
Co to znamená v praxi?
Především nové způsoby propagace, větší návštěvnost a tím pádem i více objednávek. Termín nasazení není znám, ale bylo řečeno cca 3-4 měsíce. Zároveň nevím jak to bude s platbou za tento modul. To vše ukáže čas. Ale při cenové politice Bohemiasoftu se nebojím nějakých extra částek.
Pokud to bude dokončeno včas, můžeme si všichni těšit na super vánoce, neboť najít vhodné partnerské stránky je snadné. Je jich spousta, kde se může Váš eshop propagovat formou bannerů, či textových odkazů.
Takže držme palce, ať se dílo daří a ať máme co nejdříve tento modul v našich administracích. :)

1 komentář:

Marta řekl(a)...

I já se snažím více vylepšovat svoji kavárnu. Pořídila jsem si od nové gastro zařízení a jsem zatím velmi spokojená. Protože jsme otevírali kavárnu už před sedmi lety, tak jsme docela nutně na novou sezónu - letní - potřebovali nutně nové zařízení. Tak hodně štěstí všem i mimo business život v roce 2021 :)